Hur fungerar en badrumsrenovering?

Hur fungerar en badrumsrenovering?
Om du vill renovera ditt badrum med professionell hjälp av Badrams Badrum, är projektet indelat i tre delområden:

Planering
Design
Konstruktion

Under planeringen handlar det främst om att analysera vad du önskar dig för ditt drömbad och hur de kan implementeras realistiskt. Planeringen är en viktig grund för en lyckad omställning.

I designfasen kommer din egen stil till liv. En lyckad kombination av färger, material och former säkerställer att du kommer att känna dig helt hemma i ditt nya badrum.

Konstruktionen avslutas med en grundlig rengöring och efter 7 till 10 dagars badrumsrenovering är ditt nya badrum komplett.

Är det möjligt att rehabilitera trådarna?
Som en del av en badrumsrenovering underhålls eller byts vertikalt löprör eller rör ut i väggen. Detta är särskilt relevant för gamla byggnader. Detta beror på att det ofta är nödvändigt att avgöra om de befintliga vattenledningarna fungerar utan problem. Om du ignorerar detta steg kan det leda till kostsamma vattenskador.

Våra specialister tar gärna hand om planeringen av en badrumsrenovering under byggfasen. Denna allsidiga service garanterar att du kan njuta av dina bad utan problem under de kommande decennierna.

Är delvis badrumsrenovering också möjligt?
Om det inte finns något behov av att renovera hela badrummet, kommer vi naturligtvis också att genomföra en liten renovering för dig. Det här alternativet kan vara det mer användbara alternativet av olika anledningar:

Modernisering av badet
Tillgängligt badrum
Utbyggnad av det rumsliga rummet

Badrum konvertering eller fullständig renovering?
Oavsett om badrummet måste totalrenoveras eller om en enkel omvandling är tillräcklig, måste detta beslutas individuellt för varje enskilt fall. I allmänhet kan man dock säga att en komplett badrumsrenovering har många fördelar att erbjuda.
Det nya badrummet kan anpassas i detalj till användarnas individuella behov. Dusch, badkar eller toalett kan placeras på rummet igen. Du kan välja att rita nya skiljeväggar eller att integrera golvvärme. Idéerna och möjligheterna är nästan oändliga.

Få råd
En badrumskonvertering å andra sidan är ganska begränsad på många områden. De använder de befintliga vattenanslutningarna och upprätthåller till stor del rummets grundläggande orientering. Det slutliga beslutet är definitivt en kostnadsfråga. I vissa fall bestäms det emellertid också av den faktiska nödvändigheten. Om till exempel endast vattengivande badrumselement i ett modernt utseende ska integreras i badrummet, är det ibland inte ens nödvändigt att lägga nya plattor. I ett personligt samråd med våra experter kan du ta reda på vilket alternativ som är bäst för dig.

Byta sanitära anläggningar?
Beroende på den befintliga infrastrukturen i huset består sanitetssystemet av upp till tre komponenter:

Vatten
Avloppsvatten
Gas

Moderna sanitära anläggningar är optimerade på många sätt. De är kompakta och bidrar aktivt till att spara resurser. Ett bra sätt att spara på konsumentkostnaderna. Detta innebär dock inte automatiskt att en äldre sanitär anläggning måste bytas ut som en del av badrumsrenoveringen. Det beror på anläggningens tillstånd. Det är också viktigt att se om den befintliga anläggningen uppfyller önskemålen om det nya badrummet. Till exempel, om du vill kombinera två badrum, en ny sanitär anläggning kan vara perfekt anpassade till det nya rummet efter badrumsrenoveringen.

Är det bra att installera väggen?
I samband med de sanitära faciliteterna/sanitära föremålen spelar också ämnet förevändningsinstallation in i bilden. Denna moderna typ av badrumsinstallation är ett kostnadseffektivt alternativ till klassiska vägginstallation. Det är inte nödvändigt att installera rör och rör i väggen i utarbetat byggnadsarbete.

Erbjuder Badrams Badrum också installation av golvvärme?
Under de senaste åren har fler och fler kunder fallit för tanken på uppvärmning golvvärme i badrummet. Du kan också njuta av denna lyx i ditt badrum. Vi är glada att integrera golvvärme i ditt drömbadrum på begäran. Uppvärmningen är lämplig för stora och små badrum. Det är också möjligt att endast lägga ut partiella områden med uppvärmningsspolarna i samband med en badrumsrenovering.

Kommer uppvärmningen att vara avstängd under hela renoveringen?
Om man gör en badrumsrenovering under vintermånaderna och det blir ett fel på värmen kan följderna bli mycket obehagliga. Lyckligtvis är det inte nödvändigt att stänga värmen för hela renoveringsperioden/ renoveringen. Endast för den tid då arbetet med värmesystemet faktiskt sker, är uppvärmningen avstängd i några timmar.

Jonas rörinspektion

Det ringde på dörren. Jonas var ensam hemma och av någon anledning gjorde det alltid honom mer nervös än det borde. Han var visserligen en

Läs mer »