Checklista för solceller

Detta ska du tänka på vid installation av solceller

För mer information för solceller i Malmö http://solceller-malmö.se

När du köper solceller, kommer mycket på dig. Här hittar du en praktisk checklista med punkter som du bör ta hänsyn till när du köper solceller och efteråt.

Välj rätt typ av solpanel

Du kan välja mellan olika typer av solceller. Till exempel finns det kristall-paneler, kristallina paneler och vertikala paneler. Vilken som är bäst för dig beror på din situation. Har du tillräckligt med utrymme, men är detta något i skuggan eller inte i söder? Då solceller kan vara det bästa alternativet. Dessa är billigare och ger mindre effektivitet, men fungerar bättre i sämre situationer. Skillnaden mellan kristallina och kristalla är att de första är dyrare, men visar också nästan 25 procent mer effektivitet. Om du inte har mycket utrymme, kan detta vara det bästa alternativet.

Notera antalet Watt topp av solpanelen

Antalet Watt topp ges en indikation på kraften i solpanelen. Ju mer Watt-topp, desto bättre effekt. Så detta är en punkt du kan använda när du gör en jämförelse mellan olika solceller alternativ. I Sverige genererar 1 Watt topp 0,80 kWh per år, så om du vet hur många kWh du använder årligen kan du beräkna hur mycket Watt-topp du behöver.

Beräkna återbetalningsperioden

Återbetalningsperioden bör också ha en inverkan på vilken solpanel du så småningom kommer att köpa. Panelerna med den bästa återbetalningen är de mest effektiva för dig. Du beräknar återbetalningstiden genom att dividera utgifterna med årsinkomsten.

Kolla även in garantierna

Innan du samarbetar med en leverantör, kolla in garantiarrangemangen. När det gäller produkterna bör du (föredrar mer) garanti på solceller och 6 på växelriktaren i minst 15 år. Det är också viktigt att en effektgaranti ges och en installationsgaranti.

Rapportera dina solceller till din energileverantör

Detta är så att de vet att du kommer att köpa mindre energi och att de kan ta hänsyn till att du kanske kan ge energi. Detta ses och beräknas årligen genom sanering och kan innebära att du kan få pengar.

Anmäl dig som uppdragstagare till skattemyndigheten

Genom att göra detta kan du få all moms du betalat på både installation och inköp av solceller tillbaka. Skattemyndigheterna ser dig som sådan eftersom du har blivit en energileverantör. Detta är mycket viktigt om du vill återvinna 20 procent av det belopp som investeras genom skatten.

Gå till din stad och län hus

På nationell nivå finns det inget övergripande bidrag, men på regional nivå kan det vara så att din kommun eller län har gjort pengar tillgängliga för installation av solceller. Ta reda på det här, för det här är pengar du har rätt till.

Underhåll dina solceller

Om du vill ha bästa möjliga effektivitet i dina solceller, kan du ibland rengöra dem med en torka. Till exempel kan damm, löv och fågelspillning inte påverka åtgärden för mycket. Även om de är täckta av snö de kommer att ge mindre effektivitet, så om så är fallet, är det bäst att torka dem rena.

Börja med att generera fri energi

Efter 10 år har du kostnaden för dina solceller ut. Det innebär att du kan börja generera gratis energi. Om du antar att solceller varar minst 25 år, kan du njuta av din installation i minst ytterligare 15 år. Investera i solceller är verkligen inte en dålig idé, särskilt nu när priserna är låga och stabila.

Spara på utgifterna

Kostnaden för nya solceller är inte låg och även om du har använt denna checklista och du har hittat det bästa erbjudandet med den kortaste återbetalningen, måste du göra denna investering. Här är några tips för att hålla dessa kostnader nere.

Börja med att generera fri energi

Efter 10 år har du kostnaden för dina solceller betalda. Det innebär att du kan börja generera gratis energi. Om du antar att solceller varar minst 25 år, kan du njuta av din installation i minst ytterligare 15 år. Investera i solceller är verkligen inte en dålig idé, särskilt nu när priserna är låga och stabila.

Spara på utgifterna

Kostnaden för nya solceller är inte låg och även om du har använt denna checklista och du har hittat det bästa erbjudandet med den kortaste återbetalningen, måste du göra denna investering. Här är några tips för att hålla dessa kostnader nere.

Ta en lokalleverantör: om detta är möjligt, hitta dina solceller så regionalt som möjligt. Detta sparar dig på transport och front körkostnader.

Håll den liten: även en liten installation ger fördel. Om du inte har pengar att betala för en installation som genererar all den kraft du behöver årligen, då är det fortfarande värt att bli mindre. Du kan alltid välja att expandera senare.

Energiräkning: du kan också välja att täcka dina utgifter med en energiräkning. Du betalar tillbaka med betydligt mindre ränta om du investerar pengarna i en energibesparande åtgärd.

Förbered dig själv och begär offerter

Den bästa förberedelsen för alla jobb är att begära offerter. Använd vårt icke-bindande jämförelseverktyg och du kan göra detta snabbt och enkelt. Du fyller i ditt postnummer och ger en beskrivning av dina önskemål och inom en kort tid får du ett antal offerter speciellt för din situation. Du kan sedan jämföra dessa på punkter som är viktiga för dig, så att du kan komma till det bästa beslutet när du köper dina nya solceller.

Jonas rörinspektion

Det ringde på dörren. Jonas var ensam hemma och av någon anledning gjorde det alltid honom mer nervös än det borde. Han var visserligen en

Läs mer »