Konsultförmedling – Viktiga fördelar

När jag började blogga gjorde jag det klart ganska tidigt att jag inte skulle blanda nytta med nöje. Allt eftersom bloggen har växt har detta dock kommit att bli en inkomstkälla i allt större grad. Det är inte på långa vägar en hundraprocentig sysselsättning, men faktum är att jag har gott ner i tid på mitt vanliga jobb. Jag tänker att detta borde göra att jag även kan blanda in mitt ”vanliga” jobb i innehållet här. Jag ska i alla fall göra ett försök idag.

För er som inte vet om det så arbetar jag som manager på ett arbete inom konsultförmedling. Jag älskar mitt jobb, även om det kan vara väldigt krävande under vissa perioder. Det är en professionell byrå där jag känner att jag får omge mig med personer som gör att jag utvecklas. De utmanar mig, de gör sitt jobb och de gör så att maskineriet dundrar på. Jag är väldigt nöjd med situationen.

Mina kollegor uppmanade mig att göra ett litet inlägg om konsultförmedling. Först kände jag mig skeptiskt till detta. Hur många undrar egentligen hur konsultförmedling fungerar? Svaret på frågan tycks vara: Ganska många faktiskt! Sedan jag hintade om detta för en dryg månad sedan har flera hört av sig personligen och efterfrågat ett inlägg. Därför kommer det här. Nedan kommer jag samla några av de bästa argumenten för att välja konsultförmedling som alternativ till vanlig anställning:

  1. Flexibilitet

En fördel som alla som tar jobb inom konsultförmedling anger. Det är omväxlande att arbeta som konsult. Eller snarare: det kan vara omväxlande. Vissa väljer att jobba länge på samma firma. Många anställs till och med efter att de verkat som konsulter. Andra väljer att byta uppdrag emellanåt. Denna flexibilitet är svår att slå på andra jobb.

  1. Utvecklingsmöjligheter

Även här slår konsultförmedling ”vanliga” jobb på fingrarna. Som konsult anlitas man redan från början för att man besitter expertis på ett område. Detta faktum är inte bara utvecklande i stunden när man jobbar, utan är också bra för resten av karriären.

  1. Dubbel trygghet

Du är anställd hos konsultförmedlingen men har samtidigt samma rättigheter som alla på arbetsplatsen du jobbar på. Detta är mycket bra för den enskilde arbetaren.

Nästa vecka tänkte jag gå in ännu mer på konsultförmedling. Då kommer jag att fokusera på vad som utgör en bra, respektive en mindre bra, konsultförmedling. Jag hoppas att ni anser att detta gav er någonting. Särskilt om ni letar efter arbete och funderar på konsultanställning.

Hörs snart igen!

Jonas rörinspektion

Det ringde på dörren. Jonas var ensam hemma och av någon anledning gjorde det alltid honom mer nervös än det borde. Han var visserligen en

Läs mer »