Bli glad, renovera badrum

Som hantverkare kan man ju göra en hel del olika saker, men jag renoverar badrum. Stora badrum, små badrum, alla renoveras förr eller senare så det är en aldrig sinande ström av jobb. Det är jättebra, då slipper man fundera så mycket. Jag brukar försöka undvika funderingar, man blir bara gråhårig annars och än så länge är jag inte gråhårig, eftersom jag mest tänker på att renovera badrum, något jag tycker är roligt. Ett roligt arbete gör livet enklare brukar jag säga, om någon frågar varför jag renoverar badrum.

Sanningen är att jag kanske inte hade planerat att börja med just att renovera badrum, jag hade nog tänkt mig en annan inriktning egentligen. Men jag halkade in på det här med att renovera badrum, och efter ett tag kunde jag inte längre föreställa mig att göra något annat. Någon gång i framtiden ska man väl bli pensionär antar jag, men det blir först när jag känner mig färdig med att renovera badrum. Så inte den närmsta tiden i alla fall, om inget väldigt oväntat händer. Force majeure och högre makter och sådär, det vet jag inget om. Att renovera badrum vet jag däremot massor om, så fråga om det istället så lämnar jag filosofiska spörsmål åt någon annan. Filosofi har verkligen aldrig varit min grej, inte ens innan jag började renovera badrum, eftersom filosofer verkar vara ett så dystert gäng.

Så är det med den saken, och jag rekommenderar därför alla att dels överväga att renovera sitt badrum (helst med min hjälp då), dels att kanske börja jobba i branschen. Det är alltid kul med nya kollegor som också gillar att renovera badrum så du skulle faktiskt kunna bli en av dem. Jag delar gärna med mig av mina kunskaper kring att renovera badrum, det är nog ett av mina favoritämnen att prata om, inte helt otippat kanske men vi har alla våra egenheter. Någon annan gillar säkert att prata både filosofi och andra typer av byggprojekt, ifall du hellre vill veta mer om det än om att renovera badrum.

Jonas rörinspektion

Det ringde på dörren. Jonas var ensam hemma och av någon anledning gjorde det alltid honom mer nervös än det borde. Han var visserligen en

Läs mer »