KÖKRENOVERING: TIPS TILL DET NYA DRÖMKÖKET

Vill du renovera ditt gamla kök eller ersätta det helt med ett nytt kök? Med en modernisering av köket är rädslan för kostnader och ansträngning ofta stor, men en köksombyggnad kan göras enkelt och utan långa omvandlingstider med rätt kontaktperson.
Beroende på dina önskemål kan det gamla köket moderniseras med mindre förändringar, såsom byte av handtag, ett nytt köksskydd eller ytterligare köksskåp . Även om du vill ha ett helt nytt kök , finns det några saker att tänka på under vägen till drömköket.
Du kan ta reda på vad du bör ta hänsyn till när du planerar ditt kök och vad de senaste kökstrenderna är i en intervju med en specialist ifrån en köksrenoveringsfirma. Det finns köksrenoveringsfirmor i Stockholm och vilken annan storstad som helst i Sverige.

Vad bör du vara uppmärksam på när du renoverar ett kök eller planerar ett nytt kök?
Ett kök måste inte bara va vackert utan måste också vara perfekt samordnat i vardagen. Ofta är en av de första frågorna för våra blivande kunder: Vad missade du med det föregående köket? Vi tar sedan detta som grund för vidare planering.

Har du några speciella tips för att planera små kök?
För att uppnå optimal användning av de utrymme som erbjuds så vill jag alltid titta på omvandlingssituationen på platsen. Kunder vill också att köksutrymmet anpassas, till exempel genom att flytta väggen. Denna förändring kan sedan diskuteras direkt digitalt

Öppet kök, ö, speciella fronter – vad är de senaste kökstrenderna?
Öppna kök, integrerade i vardagsrummet, är fortfarande trendiga. I allmänhet är varje kök individuellt anpassat till kundens önskemål – vissa föredrar ett öppet kök med en köksö och sittplatser, andra vill ha ett litet, funktionellt kök – detta definieras av användarnas behov.

Finns det material som för närvarande är särskilt populära i kök?
Lackerade fronter utan struktur, ofta i högglans, har varit populära under en längre tid. För detta ändamål väljs ofta en optiskt tilltalande utrustning och en lättvårdad natur- eller konststen. Mer och mer tonvikt läggs också på tillbehören för köksinredningen – fokus ligger alltid på upplägget inom skåpen.

Det finns nu otaliga material för bänkskivor från natursten till trä och betong. Vad rekommenderar ni?
Jag ger denna rekommendation individuellt enligt kundens krav. Om kunden väljer en bänkskiva tillverkad av natursten, kan den provas i vår egen naturstenfabrik.

Glas, plattor eller rostfritt stål – vad är stänkskyddsalternativen för köksbaksidan? Har du en rekommendation?
Rekommendationen beror alltid på kundens behov: materialegenskaperna är väldigt individuella och kan tas med i våra utställningar.
Vi använder ofta naturliga stenar eller bakväggar av glas eftersom de är mycket hållbara och inte särskilt underhållskrävande. När jag planerar ser jag alltid till att jag inte behöver inkludera en skarv om möjligt.

Hur kan jag modernisera gammaldags kök utan att helt byta ut köket?
Vårt servicecenter erbjuder delvis renovering samt ordentlig mer omgående renovering. För att få ett kök att lysa i ny prakt är det ibland tillräckligt med en ny bänkskiva eller en öppen hylla.
Jag vill byta ut handtagen på mina köksskåp, vad ska jag se upp för?
Det är viktigt att du är uppmärksam på hålavståndet från de befintliga handtagen. Nya handtag finns i en mängd olika färger, former och material. Vi skulle gärna ge dig råd om vad som bäst passar ditt kök.

Jonas rörinspektion

Det ringde på dörren. Jonas var ensam hemma och av någon anledning gjorde det alltid honom mer nervös än det borde. Han var visserligen en

Läs mer »