Ultimatum Fönsterputsning

Jag ska dra en ganska lång historia med hjälp av några få rader text. Det blir utmanande men jag ska göra ett försök. Historien börjar med ett uppbrott och slutar med att jag har blivit fenomenalt duktig på fönsterputsning.

Mitt ex och jag bodde tillsammans i en liten etta. Det fungerade bra under de första två åren, men sedan började vi gå varandra på nerverna. Ingen av oss hade så pass mycket pengar att vi skulle kunna köpa något större. Förhållande drabbades hårt och vi såg ingen väg tillbaka. Vi gick isär. 

Separationen tog hårt på mig, särskilt ett par månader efter uppbrottet. Jag valde att för första gången i livet gå ut och dricka öl själv. Jag hann inte mer än 2 öl in innan jag mötte en tjej, Jessica, som gjorde detsamma. Vi började snacka, och 4 månader senare flyttade jag in hos henne. I hennes jättevilla vid havet.

Hon hade ärvt kåken, och bodde där själv. Hon sa att jag fick flytta in mot betalningen att jag skötte fönsterputsningen. Jag antog utmaningen och tyckte att det var en närmast löjligt bra deal för mig. Hur farligt är det egentligen att syssla med lite fönsterputsning emellanåt? Jag fick snart äta upp min nonchalans.

Jag nämnde att Jessica bodde vid havet. Ett läge som många människor bara skulle drömma om. Det var såklart fantastiskt, bortsett från saltet. Saltet som dagligen stänkte på fönstren i huset. Alla borde någon gång pröva att sköta fönsterputsning för ett hus på tre våningar, med 20 fönster och som ligger precis vid havet. Fönsterputsningen jag hade ådragit mig blev nämligen en regelbunden pina i mitt liv. Särskilt de perioder då det stormade friskt, och saltvattnet slog mot rutorna jämt. Jag hade tagit vilken hyra som helst för att slippa fönsterputsningen då.

Efter 2 månader i Jessicas hus tog jag snacket. Fönsterputsningen blev mig övermäktig. Hon upprepade skadeglatt att jag hade gått med på det, och att jag fick lösa det på vilket sätt jag ville. ”Men hur då?!” frågade jag desperat. Hon tog upp sin telefon, tryckte fram ett nummer och höll upp det framför mina ögon. ”Genom att ringa den här firman”. Jag knappade in numret och ringde. I andra änden svarade en kille som förklarade att han arbetade på ett företag som sysslade med fönsterputsning.

För en mindre summa som jag tar ur egen plånbok får vi nu hjälp med fönsterputsning var tredje vecka. Värt vartenda öre!

Jonas rörinspektion

Det ringde på dörren. Jonas var ensam hemma och av någon anledning gjorde det alltid honom mer nervös än det borde. Han var visserligen en

Läs mer »