Jonas rörinspektion

Det ringde på dörren. Jonas var ensam hemma och av någon anledning gjorde det alltid honom mer nervös än det borde. Han var visserligen en orolig själ, detta visste han. Men det måste ju finnas någon slags gräns för vad man…

*Ding dong*

Han närmare sig dörren och gjorde den obligatoriska titthålls-titten innan han försiktigt smög upp dörren. Där stod en kvinna iklädd någon form av arbetskläder. Hon log och sa hej och Jonas svarade på samma sätt.

Jonas svarade till en början ingenting men förstod att det var hans sambo Elin som ringt efter rörinspektionen. Underligt, tyckte han, att hon inte sagt någonting till honom först. Jo, visserligen hade ju vattnet i duschen haft lite svårt att rinna undan en tid. Men rörinspektion? Var det verkligen nödvändigt?

Hur som helst så makade han på sig och lät rörinspektion-kvinnan komma in i lägenheten. ”Det är lite stökigt” sa han och fick ett litet skratt tillbaka. Skrattet sade att man har hört just den kommentaren ungefär 10 000 gånger förut om man arbetar med rörinspektion. Tänk hur många hushåll den här tjejen besöker varje dag. Hur många äckliga och dåligt omhändertagna rör hon möter. Rörinspektion var ett tufft jobb, det tänkte Jonas att det inte borde råda några tvivel om.

Hon gick in i lägenheten men förvånande nog gick hon inte mot badrummet där duschen finns. Hon rörde sig omedelbart och med bestämda steg mot köket. Där satte hon sig på huk och drog ut lådan som gjorde att hon kom åt rören under diskhon.

I vanliga fall kanske man tänker att Jonas skulle ha sagt någonting. Ni vet, något om att det faktiskt var duschen det var fel på, inte handfatet i köket. Detta för att rörinspektionen skulle ske så smidigt som möjligt för alla inblandade. Vem vet hur många hon skulle utföra rörinspektion hos efter detta. Jonas tänker dock inte så. Han är timid och litar på att andra människor har koll på vad de gör. Så han höll tyst och stod och inspekterade på avstånd.

Det skruvades och stånkades. Det var lite svårt att se vad som pågick där borta men han var övertygad om att hon – som ändå var proffs på rörinspektion – visste vad hon sysslade med.

Jonas rörinspektion

Det ringde på dörren. Jonas var ensam hemma och av någon anledning gjorde det alltid honom mer nervös än det borde. Han var visserligen en

Läs mer »