Tre råd inför köpet av dammsugare

Kommer ni ihåg de där gamla reklamerna för dammsugare som gick på 90-talet? Alla som är tillräckligt gamla minns dem säkert lika tydligt som jag. Någon snubbe med en välfriserad hockeyfrilla stod med ljusblå-tvättade jeans och en alldeles för stor lila skjorta nedstoppad. Han log med ett stort vitt leende mot kameran och sa på dubbad svenska ”Tjena!”. Och ställde en retorisk fråga som alla människor på planeten kunde svara ja på. Som: ”Tycker du också illa om att ha det smutsigt hemma?”. Det kunde göra mig sugen på att, i ren protest, svara ”Nej, jag älskar faktiskt smuts. Ju mer desto bättre”. Men det vore förstås en lögn. Alla ogillar smuts, och det är därför det finns dammsugare.

Idag ser marknaden annorlunda ut. Vi slipper TV shop-reklamerna (jag har i alla fall inte sett någon på 15 år) och vi kan ta del av diverse tester på nätet innan vi bestämmer oss för vilken produkt vi ska köpa. Detta är förstås inte unikt för dammsugare, utan gäller för många olika varor och användningsområden. Istället för att vi tittar på en kille i en ful frisyr som medvetet smutsar ner för att visa hur fantastiska funktioner städredskapet fungerar kan vi nu få betyg av proffs.

Är DU på jakt efter en ny dammsugare? Här kommer tre av de kategorier som ofta används för att testa produkterna!

Flexibilitet

Alla som inte är födda under en sten vet att dammsugare har väldigt olika storlek och form. Beroende på hur stort du bor. Och beroende på hur mycket utrymme för städredskapet som du har så bör dess flexibilitet vara en komponent som du tar i beaktning.

Funktion

När allt kommer omkring är detta kanske den allra viktigaste kategorin. Hur rent blir det efter att du har kört en omgång på golvet? Det är trots allt en produkt vars huvudsakliga syfte är just att få bort smuts och damm.

Kostnad

Precis som i fallet med så många andra produkter på olika marknader är också kostnaden för dammsugare mycket varierande. Köper du den billigaste du hittar kan du förmodligen räkna med att resultatet drabbas negativt. Men faktum är att du kan få samma skinande resultat med en produkt ur medelprisklassen istället för att lägga en förmögenhet på den dyraste. Återigen, det är resultatet du vill åt!

Jag hoppas att detta har gett dig lite hjälp på traven i din jakt efter ett rent hem.

Lycka till!

Jonas rörinspektion

Det ringde på dörren. Jonas var ensam hemma och av någon anledning gjorde det alltid honom mer nervös än det borde. Han var visserligen en

Läs mer »