Dina alternativ för poolsäkerhet

Som vuxen är du ansvarig för att övervaka barnen runt och i poolen – och du är den enda. För att minska risken för olyckor kan du vidta olika åtgärder runt poolen i trädgården, som vi nu presenterar för dig:

Bygg och design en säker pool

När du planerar och bygger din pool i trädgården bör du redan följa gällande strukturella och lagliga bestämmelser för att bygga en pool som är säker enligt erkända standarder. Detta inkluderar till exempel en säker poolgräns som minimerar risken för att halka.
Vårt tips: Demontera om möjligt eventuella ingångspunkter i poolen när den inte används. Stegar, trappor och rutschbanor ser ut som en inbjudan, särskilt för små barn.

Aktivera poollarm (rörelsedetektor)

Ett så kallat poollarm med priser från 800 kronor är en relativt billig larmanordning som du kan installera vid poolen för att upptäcka rörelser i poolområdet och / eller i vattnet. Det hindrar dig inte från att falla i trädgårdsbassängen, men det informerar dig omedelbart om det med en omisskännlig signal. Detta ger dig möjlighet att reagera snabbt på olyckan.

Inte fritt flytande poollarm
Många av dessa poollarmanordningar är dock kopplade till vattennivån i poolen, som inte bara påverkas av människor och djur som faller i den, utan också av nederbörd (regn, hagel, snö) eller starkt solljus och avdunstning som tar plats. Nivåändringar orsakar ett larm.

Gratis flytande poollarm
Fritt flytande larmanordningar för din trädgårdspool reagerar å andra sidan på vattenrörelser oavsett vattennivå.

Poollarm som armband för barn eller krage för husdjur
Det finns nu också sensorarmband eller sensorhalsband som du kan sätta på ditt barn eller husdjur. Om den kommer i kontakt med vatten utlöser basstationen omedelbart ett larm. Sådana sensorarmband kan köpas för cirka 1000 kronor.

Gör polen barnsäker med poolskydd

En trädgårdspool som inte används kan täckas, även om du bör tänka på att den kommer att täckas med den
• å ena sidan förlorar den sin uppenbara attraktion mot barn,
• å andra sidan kan det emellertid bli en källa till olyckor, eftersom särskilt små barn bara med svårighet kan känna igen och bedöma faran under skyddet.
Så det beror på det rätta barnsäkra locket till poolen i trädgården. Fördelen med skydd för simbassänger i trädgården är att de, beroende på modell, hjälper till att spara energi och säkerhet (nyckelord: lagra solvärme) och hålla vattnet i poolen renare. Säkra skydd är utformade så att allt regnvatten som samlas på dem kan rinna av, till exempel via ett nätliknande avlopp mitt i locket.
Vissa lock kan köpas med en automatisk upprullningsmekanism (rullskydd), andra kan sträckas över poolkanten (skyddsnät).
Samma princip gäller för spabad då man istället kan köpa ett spalock.

Täck presenningen som ett barnbassängskydd

Varning: Använd inte en enkel presenning för att täcka din trädgårdspool! Barn som trampar eller faller på den bromsas av presenningen, men sjunker sedan. Ibland kan presenningen till och med förvärra olyckan.
Istället bör du bara använda ett poolskydd utformat som en säkerhetsduk för att göra trädgårdsbassängen barnsäker när den inte används. Sådana säkerhetsdukar för pooler är gjorda av extra starkt material, till exempel PVC. Säkerhetsduken fästs vid poolen med hjälp av spännremmar, krokar i rostfritt stål och ögon.
Viktigt: Krokarna är lämpliga för montering på betong och sten, men inte på trädgårdsmark och gräsmatta.
Beroende på tillverkaren av säkerhetsduken kan du köpa den hylla i standardmått eller som en skräddarsydd produkt för att matcha din pool.

Glidande skydd för att säkra poolen

I synnerhet rektangulära simbassänger kan ett modernt och framför allt stabilt, fast pooltak i rätt storlek installeras. Den består till exempel av dubbla väggskivor av polykarbonat (tjocklek: 11 mm) och UV-beständiga gummitätningar. Det robusta locket ligger ordentligt på. Under belastning sjunker den bara till den så kallade säkerhetskanten, vanligtvis bara några centimeter. Om ett barn trampar på poolskyddet blir det högst våta fötter. Sådana glidskydd för poolskydd kostar vanligtvis flera tusen kronor.

Mot en avgift kan du också köpa den barnsäkra glidhallen med genomskinliga polykarbonatpaneler (tjocklek: 5 mm). En lämplig låsanordning hjälper till att förhindra att locket skjuts upp av obehöriga personer.
Tips: Förutom barnsäkerhet och skydd mot smuts, erbjuder en sådan fast glidskydd en annan fördel: Vattnet under värms upp i genomsnitt 7 ° C eftersom solens värme (solvärme) hålls under locket (så -kallad växthuseffekt) och levereras i kontakt med vattnet. Du kan använda den för att förlänga din privata poolsäsong märkbart!

Jonas rörinspektion

Det ringde på dörren. Jonas var ensam hemma och av någon anledning gjorde det alltid honom mer nervös än det borde. Han var visserligen en

Läs mer »